chrome firefox opera safari iexplorer

У Севастополі оголосять надзвичайний стан

20 червня 2012 о 11:49

У Севастополі не на жарт налякані нашестям Білого американського метелика — шкідника, який обплутав своєю павутиною цілі вулиці в місті.

"У житлових масивах і паркових зонах дозволяється застосовувати лише біологічні препарати. Знищити осередки розмноження гусені можна тільки відрізанням пошкоджених гілок і спалюванням ", — сказав начальник управління севастопольської держадміністрації з надзвичайних ситуацій Мирослав Сагайдак.

Роботи зі стерилізації шкідників зараз веде ТОВ «Озеленювач». Голова його правління Леонід Золотухін запевнив, що в результаті нашестя метеликів жодне дерево в місті не загине.

«Зараз гусениці живі, але вони не здатні до розмноження. Буде другий спалах, але менший. Після першого спалаху дерева не загинули. Нічого страшного не відбувається. Це неприємно, але дерева живі. Головне — запобігти другому вильоту метеликів», — сказав Золотухін.

Американський білий метелик (Hyphantria cunea), метелик сімейства ведмедиць. До Європи проник з Північної Америки в 1940-му. Пошкоджує понад 200 видів рослин, частіше шовковицю і плодові. Молода гусінь вигризають листя, пізніше з'їдає його цілком, обплутуючи павутиною гілки і дерева.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути