chrome firefox opera safari iexplorer

Парламент Криму закликав Януковича вводити надзвичайний стан

02 грудня 2013 о 15:32

Парламент Криму закликав Віктора Януковича «вжити всіх доступних заходів для відновлення громадського порядку, не зупиняючись, якщо потрібно, перед введенням надзвичайного стану».

Про це йдеться у зверненні до президента, прийнятому 2 грудня на позачерговому пленарному засіданні сесії Верховної Ради АРК.

За прийняття документа проголосували 76 депутатів, пише Українська правда.

«Думка кожного має бути почута. Інакше може виникнути ілюзія, що думку про події мають лише люди, які заповнили площі і вулиці Києва, які намагаються свої бажання, устремління і позицію представити як волю всього українського народу. Але це далеко не так!», — наголошується у зверненні.

Депутати вважають, що "співгромадяни, на яких тримається стабільність країни, які забезпечують її життєздатність і безпеку, не мітингують на «київських майданах».

Їхню позицію й інтереси депутати, за їх словами, і вирішили висловити.

На їхню думку, «влада зобов'язана не допустити антиконституційний спосіб реваншу збанкрутілих політичних сил, які сповідують крайній націоналізм».

«Це вони глумляться над святими почуттями ветеранів Великої Вітчизняної війни та їхніх нащадків, блюзнірськи спотворюючи слова воістину народної пісні „День перемоги“. Це вони знову вводять в політичний обіг звірячу ненависть до всього, що складає цивілізаційний зв'язок народів України і Росії», — зазначено в повідомленні.

Верховна Рада АРК, «спираючись на волю кримчан, які обрали її» закликала Януковича «виконати свій конституційний обов'язок і зупинити розгул беззаконня й анархії, що накрив столицю країни».

«Закликаємо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, вжити всіх доступних Вам заходів для відновлення громадського порядку, не зупиняючись, якщо цього вимагатиме ситуація, перед введенням надзвичайного стану», — зазначено у зверненні.

«Політичний момент вимагає прояву максимальної твердості і рішучості. Ми знаємо, що вони у Вас є», — резюмували депутати.

Президія Верховної Ради Криму в неділю заявила, що «опозиційні виступи в Києві ставлять під загрозу політичну та економічну стабільність в Україні».

Як відомо, з 1 грудня в Києві проходить мирна акція протесту проти згортання курсу євроінтеграції, яка була затьмарена провокаціями.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути