chrome firefox opera safari iexplorer

Українські футболісти отруїлися неякісною їжею в німецькому готелі

07 червня 2012 о 09:52

Лікар збірної України Леонід Миронов розповів, що призвело до масового отруєння гравців національної команди напередодні позавчорашнього товариського поєдинку зі збірною Туреччини.

«Після приїзду в Німеччину, у місцевий готель, нас нагодували неякісною їжею. Швидше за все, як ми думаємо, до нехороших наслідків призвело вживання одного із салатів.

Серйозне нездужання за останню добу до матчу з турками відчули Гармаш, Михалик, Воронін, Коноплянка, Мілевський, Тимощук і Шевченко. Плюс до них можна додати масажиста нашої команди і... мене самого. Мабуть, найгостріша форма отруєння спостерігалася у Гармаша і Михалика.

Контроль їжі? Два кухарі супроводжують збірну і, по ідеї, тестують всі продукти. Вони виїхали в готель трохи раніше за команду і повинні були все перевірити. Зараз будемо розбиратися, шукати причини події.

Що ж стосується строків повернення футболістів в нормальне робоче русло, то, залежно від ступеня інтоксикації, вони складуть один-два дні», — цитує Миронова КОМАНДА.

Також лікар збірної пояснив, як вдалося швидко поставити на ноги одного з тих, хто мав отруєння — Дениса Гармаша. Нагадаємо, хавбек київського Динамо вийшов на гру з турками з перших хвилин.

«Напередодні вночі ми проводили Гармашу промивання шлунка і всі необхідні дезінфекційні заходи. Проте вже у вівторок ближче до гри Денис рвався в бій, і оскільки ніяких побічних ефектів при хворобі, крім уже наявних, у нього не було, ми дали Денису можливість зіграти.

А ось стан Михалика, Вороніна, Тимощука не дозволив їм взяти участь у зустрічі. Зазначу, що під час перерви матчу відчув нездужання Коноплянка, але, мабуть, тренерський штаб разом з футболістом спільно вирішили, що Женя може дограти матч до кінця», — повідомив Миронов.

Раніше повідомлялося, що відомий український фахівець, екс-наставник київського Арсеналу Олександр Заваров звинуватив у масовому отруєнні гравців національної збірної лікаря Синьо-жовтих Леоніда Миронова.

Нагадаємо, раніше наставник збірної України Олег Блохін повідомив, що в команді перед поєдинком з Туреччиною, що відбувся 5 червня, сталося масове отруєння. Лікар Синьо-жовтих Леонід Миронов не зміг назвати причини нездужання гравців.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути