chrome firefox opera safari iexplorer

Два українські футболісти претендують на звання найпопулярніших у світі

16 жовтня 2012 о 12:11

Півзахисник київського Динамо Андрій Ярмоленко та його колега по амплуа в дніпропетровському Дніпрі Євген Коноплянка названі в числі претендентів на звання найпопулярнішого футболіста у світі за підсумками 2012 року.

Другий етап визначення найпопулярнішого футболіста планети розпочався 15 жовтня на офіційному сайті Міжнародної федерації футбольної історії та статистики.

Серед 78 гравців з Європи, серед яких Ярмоленко і Коноплянка, до 30 листопада шляхом голосування користувачів сайту буде визначено вісімку найпопулярніших на континенті, які візьмуть участь у фінальному визначенні найпопулярнішого футболіста у світі (відбудеться з 1 грудня по 3 січня).

Відзначимо, що крім таких футболістів, як Мессі, Роналдо, Руні, Касільяс, Рібері та Пірло, серед кандидатів є ще один представник українського чемпіонату — гравець збірної Вірменії і донецького Шахтаря Генріх Мхітарян.

Цікаво, що минулого року найбільш популярними футболістами в світі Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) назвала чилійця Едуардо Варгаса, марокканця Надіра Лам’ягрі і Яссера Аль-Кахтані з Саудівської Аравії.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути