chrome firefox opera safari iexplorer

Українські книги здобули п’ять міжнародних нагород

13 червня 2012 о 13:48

Українські книжкові видання вибороли нагороди у п’яти номінаціях IX Міжнародного конкурсу «Мистецтво книги», що пройшов серед країн СНД у столиці Казахстану Астані.

На конкурс «Мистецтво книги» надійшло 121 видання з десяти країн СНД: Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизії, Молдови, Росії, Таджикистану, Узбекистану та України, пише Високий замок.

Книги боролись за першість у семи номінаціях: «Співдружність», «Моя країна», «Книга для дітей та юнацтва», «Культура. Наука. Мистецтво», «Арт-книга», «Надруковано в Співдружності» та «Ґран-прі».

За результатами таємного голосування міжнародного журі українські видання вибороли дипломи у п’яти номінаціях.

У номінації «Арт-книга» дипломом першого ступеня нагороджено книгу видавництва «Грані-Т» «Корабель дурнів» Себастіна Бранта.

У номінації «Співдружність» диплом другого ступеня отримала книга видавництва «Балтія-Друк» «Національний заповідник «Софія Київська».

У номінації «Моя країна» дипломом третього ступеня нагороджено книгу видавництва «Мистецтво» «Василь Лопата. Життя і творчість».

У номінації «Книга для дітей та юнацтва» дипломом третього ступеня нагороджено книгу видавництва «Грані-Т» «Солька та кухар Тара-пата» Оксани Лущевської та Лани Світанкової.

А у номінації «Ґран-прі» спеціальним дипломом відзначили книгу Олеся Пошивайла «Опішнянська розписна миска другої половини ХІХ – початку ХХ століття» видавництва «Українське народознавство» Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішні.

«Цього року була сильна конкуренція, – ділиться враженнями від конкурсу член журі «Мистецтва книги», начальник Департаменту видавничої справи Держкомтелерадіо Олексій Кононенко. – Раніше видавці подавали на конкурс усі свої новинки. А цього року відчувалося, що подані книги пройшли жорсткий відбір, видання були справді достойними – і на змістовому, і на поліграфічному рівнях. Приємно, що на цьогорічному «Мистецтві книги» Україна і Білорусь вибороли найбільшу кількість книжкових нагород».

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути