chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року українські спортсмени здобули 450 нагород

28 грудня 2011 о 16:59

На кінець грудня спортсмени України з олімпійських видів спорту вибороли 450 нагород. З них — 110 золотих, 137 срібних та 203 бронзових.

Про це сказав Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін на прес-конференції, повідомили в прес-службі Держслужби молоді та спорту України.

Голова служби відзначив кращі досягнення в спорті року, що минає. На чемпіонатах світу в олімпійських видах спорту українські спортсмени здобули 6 золотих нагород. Чемпіонами світу і героями року стали: легкоатлетка Ольга Саладуха з Донецька, Вікторія Терещук з Луганська (сучасне п'ятиборство).

Однією з найяскравіших спортивних перемог року стала перемога українських боксерів на чемпіонаті світу в Баку – чотири золотих та одна срібна нагорода і кращий боксерський результат за всю історію України.

Вдало виступили дівчата-боксери на чемпіонаті Європи з боксу – сім нагород, максимальну кількість ліцензій до Лондона – 10 — завоювали наші важкоатлети на чемпіонаті світу в Парижі; можна відзначити виступ українських шаблісток на чемпіонаті світу з фехтування в Італії (дві нагороди) та веслувальників — на чемпіонаті Європи з академічного веслування, де вони посіли третє місце, вдало виступали плавці, багатоборці, дзюдоїсти, спортсменів-каратисти, сумоїсти та багато-багато інших.

Равіль Сафіуллін також повідомив, що з неолімпійських видів спорту українські спортсмени вибороли на чемпіонатах світу 94 золотих, 88 срібних, 87 бронзова медалей; чемпіонатах Європи — 110 золотих, 67 срібних, 73 бронзових медалей; кубках світу – 16 золотих, 11 срібних, 10 бронзових медалей.

Джерело: УНН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути