chrome firefox opera safari iexplorer

V Ювілейний фестиваль «Трипільське коло. Парад стихій» запрошує!

23 червня 2012 о 11:29

21 червня під стінами лялькового театру в Києві відбулася прес-конференція, присвячена одній з головних культурних подій літа – проведення V Ювілейного фестивалю «Трипільське коло. Парад стихій»!

Оскільки фестиваль спрямований на пропагування здорового способу життя та гармонії з природою, місцем для зустрічі зі ЗМІ вибирали відповідне. «Що може бути чистішим та найближчим до гармонії, як не дитяча душа, неспотворена пристрастями та модою», – говорить Олесь Журавчак – директор, генеральний продюсер та ідейний натхненник «Трипільського кола».

Ювілейний еко-культурний фестиваль «Трипільське коло 2012. Парад Стихій!» є іміджевою культурною подією в рамках Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 та проходить під патронатом голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка, за сприяння Міністерства культури України, Національного агенства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012, Державної інспекції техногенної безпеки України.

Фестиваль достойно репрезентує багатовекторність культури України на міжнародному рівні завдяки втіленню свого головного принципу Об'єднання Однодумців — міжнародних та всеукраїнських громадських організацій, потужних мистецьких ініціатив та проектів, професійних та свідомих творців.

Найпотужніший V Ювілейний фестиваль «Парад Стихій» об’єднуватиме в собі 35 майданчиків, а саме – «толока-2012 — жнива, територія здоров’я, сакральний простір, простір краси, дитячий майданчик, територія казки, територія спілкування, територія кохання, екологічний майданчик, трипілля-квест, лучне cтрільбище, коло майстрів та інші.

"На фестивалі діятиме чотири сцени, — продовжує Олесь Журавчак, — для проведення цього дійства було задіяно біля 1,5 тис. людей. Це — фестиваль фестивалів, що акумулює цікаві спільні проекти — фестиваль древніх ударних та обертонових інструментів ArchaicTranceFest, фестиваль мистецтва вогню «Коло Вогню. StrobosFireFest», III Міжнародний етнографічний фестиваль «ЖНИВА 2012 — Толока», Літературний фестиваль «Трипільське ЛІТ'О», фестиваль «ДоброТи», цикл онлайн- програм «Двірники: творчі посиденьки».

Олександр Максим — директор школи етнобарабану Там-там

Цього року «Трипільське коло» — це більше тридцяти творчих майданчиків, майстер-класи народних умільців, еко-лекції та презентації, театральні перформанси, спортивні змагання і культурно-просвітницькі програми в стилі етно.

Кульмінаційними днями свята будуть 29 та 30 червня, коли в вечірній час буде проводитися «містерія пробудження параду стихій» та колоритна святкова-програма.

Вадим Красноокий, Олесь Журавчак, Світлана Олексієнко

Як зазначає Вадим Красноокий, вокаліст гурту MAD HEADS XL, «в фестивалі присутня концептуальність! Мені подобається ідея здорового способу життя, бажання організаторів надати та поширити знання про історію нашої землі, та просто класно там потусуватися!».

На питання чи не боїться гурт негоди на фестивалі, Вадим відповів, що еко-фест настільки інтегрувався в природу, що сили природи мають сприяти його проведенню!

Олександр Максим, Вадим Красноокий, Олесь Журавчак

«Приїздіть! Жити буде де!», – заспокоює всіх тих людей, які не мають наметів Світлана Олексієнко, комерційний директор фестивалю «Трипільське коло». Спеціально під час проведення фестивалю в його партнерів можна буде взяти на прокат намет, спальник та карімат, буде працювати гуртожиток, організовується доставка питної води, душ, туалети, загальні вогнища для довгих посиденьок під зірками.

Футбольні вболівальники зможуть переглянути прямі трансляції півфінального і фінального матчів Євро-2012 в ексклюзивній Трипільській фан-зоні здорового способу перегляду футболу, гасло якої — «Вболівай без пива, але з квасом!».

Також новинкою цього фестивалю буде пряма онлайн трансляція всього, що буде відбуватися на святі.

Тож, ласкаво просимо!

Детальнішу програму та інформацію про фестиваль ви зможете знайти тут.

Марія Поливач, фото автора

«Рідна країна»