chrome firefox opera safari iexplorer

З–під Андріївської церкви поповз ґрунт

28 червня 2012 о 15:21

З-під Андріївської церкви «поплив» схил. Як розповідають очевидці — художники, що торгують картинами під храмом, — землю, яка вивалилася на алею і практично перегородила прохід, вони після обвалу вивозили самі. Її натиск на кам’яно–металеве огородження був настільки сильним, що потріскався паркан.

Як пояснили «Україні молодій» у організації «Укр­НДІпроектреставрація», яка займалася проектуванням укріплюючого схилу, це сталося через те, що неякісно закріпили його верхні шари: «Зараз натягують сітки, які мають укріпити схил. Коли його укріплять повністю — невідомо, є проблеми з фінансуванням. У перспективі буде укладено дерен. Якщо говорити про якість проектних робіт — то встояли ті ділянки, де схил найкрутіший. До проекту претензій бути не може — питання до генпідрядника — «Основи–солсіф», яка когось брала на субпідряд».

Фото umoloda.kiev.ua

Проте художники, які продають свої роботи на алеї під схилом, переконані: причина обвалу — незадовільна робота «реконструкторів». Кажуть, що укріпленням схилу займалися працівники «з Середньої Азії», яким спершу обіцяли по 100 гривень за день роботи, а потім — по 70, і вони відмовилися завершити роботу. Тому й траву, яка б мала укріпити схил, не засіяли, а сітка, якою накрили землю, не вберегла схили Андріївської церкви від зсуву.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути