chrome firefox opera safari iexplorer

За погане виховання дітей батькам втричі збільшать штрафи

27 червня 2012 о 08:55

Чиновники планують перевиховувати батьків, які неналежно виховують дітей, хоча раніше їх карали гривнею, йдеться в сюжеті ТСН.

Полковник міліції Уляна Котлярова, яка вже кілька десятків років опікується проблемними родинами, запевняє, що примусити людину працювати – це єдиний спосіб повернути її до нормального життя. «Якщо людину будуть долучати до громадських робіт, це допоможе її вивести зі стану запою.

Якщо він сьогодні не явиться чи вийде на дві години, а на наступний день це буде зовсім уже по-другому», — заявила Котлярова. Проблемних сімей в Україні, де батьки пиячать, сваряться та б'ють дітей, налічується понад двадцять тисяч. 18 тисяч батьків були оштрафовані за неналежне виховання дітей.

Нині максимальна сума покарання становить 51 гривню. У новому варіанті адміністративного кодексу штрафи пропонують збільшити втричі, але каратимуть рідше. «Батька-пияка оштрафували за пияцтво, він приходить до дому і каже – то ви думаєте, що я тепер буду менше пити? Ні, то ви будете менше їсти. Тобто гроші забираються з сімейного бюджету. Тобто ми вважаємо, що краще, хай він, як проштрафився, йде відробляє, а не забирає ті нещасні копійки», — пояснив народний депутат Володимир Мойсик.

Провину перед власними дітьми батьки відпрацьовуватимуть на вулицях, при сільських клубах та у лікарнях. Автор поправок Володимир Мойсик розповів, що у першому читанні проект набрав 301 голос, у цілому його приймуть вже восени.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути