chrome firefox opera safari iexplorer

За порятунок потопаючих тепер доведеться платити

13 червня 2012 о 08:56

У Черкасах для злісних порушників правил поведінки на воді введуть платні рятувальні послуги.

Про це повідомив директор комунального підприємства Черкаська міська аварійно-рятувальна служба Віктор Шевченко.

З його слів, виконавчий комітет Черкаської міської ради вже затвердив тарифікацію з надання платних послуг. Мова йде поки тільки про присутність моторних човнів на приватних пляжах, яку будуть оплачувати власники пляжів.

«А що стосується штрафів і надання платної допомоги, то якщо буде нагода, що нам доведеться виходити на Дніпро і когось рятувати не в зоні, встановленій нашими буями, то ми будемо прораховувати, скільки це буде коштувати. Кожен такий випадок треба розглядати індивідуально. Адже на вартість порятунку впливають різні чинники», — розповів Шевченко.

Зокрема, він зазначив, що на вартість вплине, скільки часу і бензину витратили рятувальники, поки доставили на берег потерпілого.

«Це може бути 300 гривень, а може бути і 1300 гривень. Що ж стосується людей, які потраплять у біду на пляжі, то ми зобов'язані їм допомагати безкоштовно. Якщо ж хтось запливає за буйки, то відразу рятувальний пост попереджає, що тут не можна плавати, і потрібно повернутися в зону, де можна купатися. Звичайно, якщо людина свідомо порушує правила поведінки на воді, запливає на матраці куди не слід, то це вже інша справа. Оплату за порятунок ми будемо стягувати тільки зі злісних порушників», - підсумував директор КП.

Як повідомлялося, в Черкасах платні послуги рятувальників ввели в кінці минулої осені. Тоді за порятунок любителів зимового рибальства вимагали від 500 до 1000 гривень, а за діставання авто, яке провалилося під лід, — до 10 тис. грн.

Разом з тим міський голова Черкас Сергій Одарич нещодавно заявив, що «черкащани повинні знати, що тонути в Черкасах – дорого».

«В Італії можна купатися тільки до 20:00. Якщо пішов о 20.30 – заплатиш як мінімум 400 євро штрафу. А у нас заходять п'яні в воду», — сказав мер.

Саме він дав доручення департаменту житлово-комунального комплексу розрахувати відповідні тарифи на порятунок людей, які порушують правила перебування у воді.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути