chrome firefox opera safari iexplorer

За затримку будівництва компаніям доведеться платити штрафи

27 квітня 2012 о 09:20

Щоб стимулювати забудовників своєчасно завершувати будівництво, МінЖКГ пропонує запровадити штраф за прострочення здачі об'єктів на суму від 0 до 10% вартості споруди.

Таким чином міністерство хоче захистити населення від довгобудів. Так, якщо замовники будівництва прострочать здачу на 6 місяців, то їм доведеться платити щокварталу протягом 2 років до місцевих бюджетів 1% проектної вартості споруди.

За кожні наступні два роки ставка буде збільшуватися на 1%, аж до 10%, пише «Комерсант-Україна». Певну пільгу отримають вже існуючі довгобуди, які не будуть завершені на 1 січня 2014 року. Для них початкова ставка збору становитиме мінімальний 1% незалежно від терміну затримки будівництва, однак згодом цей збір буде рости на загальних підставах. Нульова ставка буде застосовуватися до будівель, які завершили із затримкою лише в декілька місяців.

Збір не стосуватиметься будинків, що будуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, а також індивідуальних (дачних) житлових будинків. За словами самих учасників ринку, такі штрафні санкції можуть мати зворотній ефект, оскільки місцевим чиновникам буде вигідно затягувати із прийманням на баланс будівель заради високої пені.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути