chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра до Києва привезуть унікальну чудотворну ікону

19 червня 2012 о 12:38

Завтра на Божественній літургії в Києво-Печерській Лаврі перебуватиме велика святиня півдня України – образ Касперівської ікони Пресвятої Богородиці, що буде доставлений із Свято-Успенського кафедрального собору м. Одеси. Про це УНН повідомили у прес-службі УПЦ МП.

Ікону привезуть до Києва з нагоди 20-річчя приїзду до Києва Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира. Перед нею майбутній Першоїєрарх УПЦ молився, вступаючи до Одеської духовної семінарії.

Нагадаємо, Касперівська ікона Божої Матері написана масляними фарбами на полотні, приклеєному до дерева.

Богоматір зображена з Предвічним Немовлям на лівій руці, у якого в правій руці — сувій.

Як вважає церква, образ цієї ікони зцілює як душевні, так і тілесні недуги тих, хто молиться.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути