chrome firefox opera safari iexplorer

Черкаська влада пропонує жителям зробити ремонт доріг за власний кошт

13 липня 2012 о 12:14

Самостійно ремонтувати під'їзні шляхи та провулки. У Черкасах міська влада — пропонує людям власним коштом найняти необхідну техніку, та власноруч зробити основу для майбутньої дороги. Місто пообіцяло допомогти асфальтом. На таку пропозицію відгукнулися чимало мікрорайонів Черкас.

Цей район у передмісті Черкас з'явився шість років тому. Міська влада виділила людям під забудову земельні ділянки посеред поля. Але заасфальтувати сюди дороги чиновники так і не спромоглися. Мешканці вулиці Яблуневої скаржаться: дощ щоразу розмиває стару ґрунтівку.

Вихід із ситуації у мерії знайшли нещодавно. Запропонували мешканцям спальних районів самим прокладати дороги. Натомість пообіцяли забезпечити їх асфальтом. Правда, не свіжим, а втор-сировиною — із центральних вулиць Черкас якраз знімають старе покриття.

Проте одного лише безкоштовного асфальту замало, щоб на вулиці Яблуневій з'явилася дорога. Її мешканці підрахували — роботи з укладення покриття їм обійдуться у 120 тисяч гривень. З кожного будинку — здали по півтори тисячі гривень. На ці гроші найняли техніку. Усі підсобні роботи -виконують самі.

Сергій Пекельний, мешканець Черкас:

— Процентов на 80 народ идет на это с удовольствием, ну, а есть скажем, некоторые слои нашего населения, которые это воспринимают, что им должна построить эта наша власть — дорогу.

Чекати милості від чиновників не захотіли мешканці ще кількох районів міста. Поки на Яблуневій кладуть асфальт — на інших вулицях люди вже готують основу для нової дороги.

Джерело: Подробиці
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути