chrome firefox opera safari iexplorer

КМДА обіцяє заборонити зведення гігантського готельного комплексу на Узвозі. Фото

25 липня 2012 о 12:10

Міська влада обіцяє не допустити будівництва готельного комплексу «Mercure Andreyevskiy» на Андріївському узвозі.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

«Усі варварські дії приватних структур, які несуть загрозу цілісності та автентичності Андріївського узвозу, будуть заблоковані та оскаржені міською владою у правоохоронних органах», йдеться в повідомленні.

Наразі у мерії підготували звернення до прокуратури щодо вирубки дерев на Замковій горі.

«У забудовника планують забрати земельну ділянку. Головне управління земельних ресурсів підготувало проект рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки з ПП „Маркон“», йдеться в повідомленні.

Як відомо, 6 жовтня 2005 року Київрада передала в оренду на 15 років компанії ПП «Маркон» ділянку на Андріївському узвозі, 14-16 для будівництва готельного комплексу «Mercure Andreyevskiy Отель Киев» із закладами громадського харчування та паркінгом для легкового автотранспорту.

Фото saveoldkyiv.livejournal.com

У травні 2012 року був створений Орган самоорганізації населення – «Вуличний комітет  »Андріївський узвіз", який перебачає, що вулиця буде пішохідною, і на ній не вестиметься будівництво.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути