chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині пройде Міжнародний бойківський фестиваль

27 липня 2012 о 10:27

Кабінет Міністрів затвердив склад Організаційного комітету з підготовки та проведення міжнародного культурно-мистецького заходу «П’яті Ювілейні Всесвітні Бойківські фестини». Відповідне розпорядження було схвалене на засіданні Уряду 25 липня. Про це УНН повідомили у прес-службі Міністерства культури України.

Проект розпорядження розроблено за ініціативою Львівської облдержадміністрації з метою підготовки та проведення «П’ятих Ювілейних Всесвітніх Бойківських фестин», а також забезпечення висвітлення мистецького заходу в засобах масової інформації.

До складу Оргкомітету, який очолив Міністр культури Михайло Кулиняк, увійшли голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк, Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, Міністр фінансів Юрій Колобов, Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, народний депутат України Оксана Білозір, голова Всеукраїнського громадського товариства «Бойківщина ХХІ століття» Петро Косачевич та інші відповідальні особи.

Програма проведення бойківських фестин охоплює м. Турку та її околиці, Старосамбірський і Самбірський райони Львівської області та передбачає проведення мистецьких програм за участю аматорських і професійних колективів із Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та інших областей України, виставок-ярмарків робіт народних майстрів, наукових і літературних конференцій і конкурсів, презентації місцевих громад Турківського району, представлення бойківської кухні та інше.

В Україні проживає близько 1 мільйона 600 тисяч бойків, а за кордоном 500-550 тис. осіб. У цьогорічних заходах візьмуть участь представники з Росії, Білорусі, Латвії, Естонії, Хорватії, Словаччини, Польщі, Італії, Португалії, Австралії, США, Канади, Великобританії, Німеччини.

Реалізація проекту розпорядження забезпечить покращення соціально-культурного та економічного розвитку Бойківського регіону, належний організаційний рівень проведення у 2012 році міжнародного культурно-мистецького заходу «П’яті Ювілейні Всесвітні Бойківські фестини».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути