chrome firefox opera safari iexplorer

На Трьохсвятительській не буде музею імені Марчука

03 липня 2012 о 09:43

Комісія Київради з питань культури та туризму не підтримала проект рішення Київради «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю «САС» на вул. Трьохсвятительській, 4-д в Шевченківському районі Києва для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального культурного центру «Музей художника І.Марчука», апартаментів і ТП».

Про це повідомила прес-служба голови зазначеної комісії Олександра Бригинця.

«Я не проти будівництва музею Марчука, більше того, я не проти, щоб його побудували саме там. Але за умови, що це буде музей, який будуватиме держава, тому що той варіант, який є сьогодні — побудувати замість туалету апартаменти з вбудованим музеєм — це халтура. Це теж саме, як колись хотіли побудувати торгово-офісний центр з вбудованим музеєм історії Києва на Інститутській. Кожного разу, коли нам говорять, що це буде щось з вбудованим музеєм — це означає, що буде щось і куточок Марчука. Тому ми це не підтримали», — розповів О. Бригинець.

Депутат зазначав, що клопотання товариства відповідно до закону не може бути задоволено, оскільки територія парку-пам'ятника садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Володимирська гірка» є особливо цінною землею, виділяти яку можна тільки з дозволу Верховної Ради України.

Крім цього, Володимирська гірка входить до буферної зони Софії Київської, тому будь-яке будівництво на ній можна починати тільки після надання на це згоди ЮНЕСКО.

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути