chrome firefox opera safari iexplorer

В оформленні Музею історії міста Києва вирішили обійтись без професіоналів?

08 серпня 2012 о 18:15

22 серпня 2012 року у формі виїзного засідання Громадської Гуманітарної ради Києва у 30-річницю з дня заснування Музею історії міста Києва після восьмирічної призупинення експозиційної діяльності відбудеться чергове його відкриття.

Відповідне усне запрошення отримав член Громадської гуманітарної ради Києва, голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомила «Рідній країні» його прес-служба.

Але нічого хорошого з цього не вийде, вважає  депутат.

«Нічого хорошого не вийде через те, що для економії коштів КМДА змушує працівників Музею історії міста Києва самостійно готувати креслення для розміщення виставкових та експозиційних залів. Можна лише уявити, якою буде ця експозиція, якщо її готують історики, завдання яких вивчати матеріали і писати книжки, а не професійні архітектори, дизайнери, художники, чия професія організовувати простір», — зауважив О. Бригинець.

За словами колективу, під час підготовки до відкриття Музею в приміщенні на вул. Б. Хмельницького, 7 працівникам музею доручено готувати креслення щодо розміщення виставкових та експозиційних залів, розробляти плани розміщення експозиційного та мультимедійного обладнання, а також без архітектурно-художнього проекту визначити види та кількість такого обладнання.

«Для влади не має значення якість проведених робіт, оскільки вона не ставиться до цього музею серйозно і робить все абияк. Сама ідея розміщення Музею в цій будівлі є злочином проти киян та міста. Мало того, що саме приміщення не підходяще для музею (призначене для універмагу), так ще й професіоналів не залучили для належного оформлення експозиції», — переконаний О. Бригинець.

Депутат висловив похвалу колективу Музею історії міста Києва за те, що вони не припинили протистояння владі. «Я впевнений, що новий мер, хто б це не був, демонтує цю злочинну споруду над станцією метро «Театральна», — підсумував О. Бригинець.

Нагадаємо, скандальну забудову на вул. Б. Хмельницького, 7 над станцією метро «Театральна», проти якої виступали кияни, власники подарували місту. Київська влада прийняла рішення створити у цій будівлі Музей історії міста Києва.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути