chrome firefox opera safari iexplorer

У скандальному будинку на Театральній розмістять Музей історії Києва

26 серпня 2011 о 14:55

Музей історії Києва буде розміщений в будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 7 (поблизу ст. метро «Театральна»). Про це повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«У результаті складних переговорів з інвестором було досягнуто домовленості про безкоштовну передачу будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 7 у власність киян», — повідомляє прес-служба КМДА.

«На жаль, питання розміщення експозиції Музею історії Києва виникло дуже давно, але та робота, яку я провів зі своїми колегами, дає нам сьогодні перспективи вирішення цього питання. А саме, розміщення Музею історії Києва у будинку на вул. Богдана Хмельницького, 7», – сказав Олександр Попов.

«Декілька місяців тому я мав розмову із директором музею щодо можливого розміщення експозиції у будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 7 і, лише заручившись його підтримкою, розпочав переговори з інвестором», – підкреслив Олександр Попов.

Окрім того, голова Київської міської державної адміністрації наголосив, що готовий розглянути пропозиції людей, які проживають у сусідньому будинку, і для кого сусідство із будівлею на вул. Богдана Хмельницького, 7 створює певний дискомфорт, стосовно обміну їхніх помешкань на квартири в інших районах міста.

Також він зазначив, що оскільки у будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 7 буде розміщено не торговельні ряди, а музейні експонати – це суттєво зменшить навантаження на підземну інфраструктуру, чого так боялися кияни.

Нагадаємо, що будівництво на Богдана Хмельницького, 7 стало однією з найскандальніших будов сучасного Києва.

Скандал навколо будівництва торговельно-офісного центру біля метро «Театральна» триває вже п'ять років. Жителі району та активісти міста всіляко намагаються звернути увагу влади на забудову на вулиці Богдана Хмельницького,7.

У 2007 році будівництво в районі станції метро «Театральна» було визнано небезпечним для метро. Після цього Київрада скасувала своє попереднє рішення про землевідведення, але забудовник із цим не погодився і оскаржив його в суді.

Будівництво біля ст.метро «Театральна» відновилося на початку грудня 2010 року і триває цілодобово.

8 грудня 2010 року голова КМДА Олександр Попов заявив, що має намір вивчити конфліктну ситуацію з будівництвом біля станції метро «Театральна».

28 березня Київський апеляційний господарський суд визнав незаконним будівництво на вул. Б.Хмельницького біля станції метро «Театральна». Таким чином, суд задовольнив апеляційну скаргу Генеральної прокуратури.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути