chrome firefox opera safari iexplorer

Музей історії міста Києва знову відкриється до Дня незалежності

08 серпня 2012 о 14:10

До Дня незалежності України нова будівля Музею історії міста Києва відкриє свої двері для киян та гостей міста.

Після восьмирічного призупинення експозиційної діяльності, у рік тридцятиріччя від дня заснування, Музей історії міста Києва запропонує відвідувачам цікаву експозицію, повідомляє прес-служба КМДА.

Історія міста, з якою ознайомить Музей, розкивається через розповідь про життя киян – видатних, відомих і невідомих, – починаючи з часів Київської Русі до сьогодення.

Відвідувачі Музею зможуть побачити комплекси матеріалів киян, що розкриватимуть різні аспекти життя мешканців міста: торгівля, освіта, наука, мистецтво, релігія, війна тощо.

Серед експонатів, які після тривалого перебування в музейному фондосховищі знов прикрашатимуть експозицію – археологічні пам’ятки періоду Київської Русі, символ міського самоврядування – барельєф Архангела Михаїла з міської ратуші, особисті речі викладачів і випускників колегії П. Галагана, актриси М. Заньковецької, живописні роботи М. Прахова, О. Мурашка, В. Котарбінського, Г. Світлицького, матеріали прославленого авіаконструктора О. Антонова, всесвітньо відомої оперної співачки Є. Мірошниченко, видатного актора Б. Ступки та багато іншого.

Нагадаємо, що Музей історії міста Києва було створено за постановою Ради Міністрів УРСР 14 листопада 1978 року й урочисто відкрито 26 травня 1982 року – в дні святкування 1500-річного ювілею міста.

За час свого існування Музей здобув славу одного з найкращих культурно-просвітницьких закладів столиці України, став візитною карткою стародавнього Києва.

Музей розташовувався у залах Кловського палацу. В травні 2004 року його було закрито для відвідувань і переміщено до Палацу мистецтв «Український дім» (вул. Хрещатик, 2).

Нове приміщення для відновлення експозиційної діяльності за адресою вул. Б. Хмельницького, 7, Музей історії міста Києва отримав у 2012 році.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути