chrome firefox opera safari iexplorer

Приватизації Укрзалізниці не буде – гендиректор

18 липня 2012 о 13:16

«Укрзалізниця» планує завершити реформування за сім років, ніякої приватизації не буде.

Про це заявив на брифінгу в середу гендиректор «Укрзалізниці» Володимир Козак, повідомляє агентство «ЛІГАБізнесІнформ».

«Сьогодні реформа відбувається відповідно до графіка. Підготовлена постанова Кабінету міністрів про формування статутного фонду. Ми отримали зауваження від усіх міністерств і відомств. Сьогодні ми над ними працюємо, і найближчим часом постанова буде розіслана по міністерствах і відомствах для погодження та винесення на засідання Кабінету міністрів», — зазначив він.

Козак також підкреслив, що реформування «Укрзалізниці» не має нічого спільного з її приватизацією.

Гендиректор звернув увагу на те, що на «Укрзалізниці» працює чотирьохсоттисячний колектив, який разом із профспілками і роботодавцями відстежує кожен крок щодо реформування.

«Якщо уважно прочитати закон, то там чітко і ясно все написано, що інфраструктура навіть не передається до статутного фонду цього новоствореного акціонерного товариства, а тільки на правах відання, і 100% акцій цього товариства будуть зосереджені в руках держави... Тому ні про яку приватизацію не ідеться», — пояснив він.

Козак також зазначив, що практично всі сусіди України, як зі східного, так і з західного боку, вже реформували свої залізничні адміністрації.

Він підкреслив, що, спираючись на досвід сусідів, «ми ставимо собі завдання реформування закінчити за сім років».

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути