chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Одесі відбудуться прем'єри найбільш актуальних фільмів кіносезону

16 липня 2012 о 15:10

16 липня на Одеському кінофестивалі відбудуться гала-прем'єри одних із найбільш актуальних фільмів поточного кіносезону: фільму Любов Міхаеля Ханеке, який переміг на Каннському МКФ, і Римські пригоди Вуді Аллена.

Фільм-володар Золотої пальмової гілки МКФ в Каннах 2012 — Любов австрійського режисера Міхаеля Ханеке буде показаний о 16.00 в рамках програми Фестиваль фестивалів.

Прем'єра Римських пригод Вуді Аллена відбудеться о 23.30 у Фестивальному палаці.

Крім того, 16 липня о 19.00 червоною доріжкою Фестивального палацу пройде режисер Філ Волькен, продюсер Володимир Аленіков та актор Майкл Медсен, які представлять фільм Голлівудське сміття — історію про водіїв сміттєвоза, які знайшли статуетку Оскара в голлівудському смітті. А о 14.00 в прес-центрі Фестивального палацу відбудеться прес-конференція творців фільму. Учасники: актор Майкл Медсен, продюсери Володимир Аленіков та Аліна Шрайбман, режисер Філ Волькен.

У цей же день з ініціативи міжнародного дитячого фонду UNICEF в дитячому будинку Дорога до дому пройде показ нового проекту Ахтема Сейтаблаєва Чемпіони з підворіття, який розповідає про перемогу збірної українських безпритульних у міжнародному чемпіонаті з пляжного футболу. Історія заснована на реальних подіях. Фільм про футбол як спосіб соціальної адаптації представлять виконавець головної ролі Олексій Горбунов і реальний прототип його героя. Гості фестивалю зможуть подивитися фільм на наступний день о 19.00 (фестивальний центр Батьківщина).

О 21.15 у Фестивальному палаці фільм-учасник міжнародної конкурної програми ОМКФ — Остання іскра життя Алекса де ла Іглесія.

О 18.00 на червону доріжку фестивального центру Батьківщина вийде український кінорежисер Олександр Шапіро з прем'єрою свого нового фільму Апартаменти.

О 20.00 у фестивальному центрі Батьківщина в рамках програми російського кіно буде показаний фільм Жити, знятий одним із найяскравіших представників нової хвилі російської драматургії Василем Сигаревим. У фільмі йдеться про людське терпіння у безнадійних життєвих ситуаціях. Прес-конференція творчої групи пройде о 15.00 в прес-центрі Фестивального палацу.

О 16.00 у Фестивальному палаці відбудеться прес-конференція Тодда Солондза. Після прес-конференції, о 17.30 режисер проведе творчу зустріч зі студентами Літньої кіношколи в синьому залі фестивального центру Батьківщина.

О 21.30 на Ланжеронівському узвозі відбудеться показ фільму-учасника спеціальної програми фестивалю Гете! німецького режисера Філіпа Штельцля, головну роль в якому зіграв член міжнародного журі Олександр Фелінг.

Нагадаємо, що третій Одеський міжнародний кінофестиваль відкрився 13 липня і проходитиме до 21 липня. У програмі — кінопрем'єри, зірки на червоній доріжці, кіноперформанси під відкритим небом і живе спілкування з метрами кінематографу.

Конкурсна програма складається з двох конкурсів - Міжнародного та Національного. Починаючи з цього року, глядачі самі визначають, кому дістанеться Гран-Прі фестивалю у рамках головного Міжнародного конкурсу. Переможця Національного конкурсу обере журі.

У рамках фестивалю будуть показані фільми-призери міжнародних фестивалів класу А, серед яких — Любов Міхаеля Ханеке (Золота пальмова гілка), Полювання Томаса Вінтеберга (Приз за найкращу чоловічу роль, нагорода Екуменічного журі), переможець Берлінале — Цезар повинен померти братів Тавіані (Золотий ведмідь), а також володар Гран-прі Санденса — Звірі дикого півдня Бена Зайтліна і головний призер фестивалю в Роттердамі — Кліп Майї Мілош.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути