chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник запевняє, що не збирався скасовувати пільги для української книги

18 липня 2012 о 14:24

Жоден орган центральної виконавчої влади не готував документів і не вносив пропозиції щодо скасування пільг для української книги. Про це після засідання уряду розповів журналістам міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент УНН.

За словами Д.Табачника, скасування пільг українській книжці ініціював колишній голова Спілки письменників України. «Я вперше в історії людства бачу людину, яка називає себе письменником і пише, щоб анулювали пільги на друкування книги, немає значення якою мовою», – сказав Д.Табачник.

Він зауважив, що це абсолюнто неправильне рішення. Міністр також нагадав, що пільги українській книзі були введені у 2003 році.

«За перші два роки реалізації цього законопроекту чисельність тиражів і кількість назв дуже суттєво зросла – на десятки мільйонів. Тому, на мою думку, пільги для національного книговидання треба пролонгувати та зберігати», – додав Д.Табачник.

Він зауважив, що поки ніхто з центральних органів виконавчої влади подібної пропозиції не готував, не розробляв і не вносив, такого документу немає.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути