chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник запевняє, що не збирався скасовувати пільги для української книги

18 липня 2012 о 14:24

Жоден орган центральної виконавчої влади не готував документів і не вносив пропозиції щодо скасування пільг для української книги. Про це після засідання уряду розповів журналістам міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент УНН.

За словами Д.Табачника, скасування пільг українській книжці ініціював колишній голова Спілки письменників України. «Я вперше в історії людства бачу людину, яка називає себе письменником і пише, щоб анулювали пільги на друкування книги, немає значення якою мовою», – сказав Д.Табачник.

Він зауважив, що це абсолюнто неправильне рішення. Міністр також нагадав, що пільги українській книзі були введені у 2003 році.

«За перші два роки реалізації цього законопроекту чисельність тиражів і кількість назв дуже суттєво зросла – на десятки мільйонів. Тому, на мою думку, пільги для національного книговидання треба пролонгувати та зберігати», – додав Д.Табачник.

Він зауважив, що поки ніхто з центральних органів виконавчої влади подібної пропозиції не готував, не розробляв і не вносив, такого документу немає.

Розділи: Суспільство

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути