chrome firefox opera safari iexplorer

Яворівський назвав Табачника лжеміністром та бездарним провокатором

19 липня 2012 о 15:49

Провокаційною брехнею назвав народний депутат від фракції «БЮТ»-«Батьківщина», голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Володимир Яворівський заяву Дмитра Табачника про те, що скасування пільг для видавництва українських книг ініціював саме він.

«Почувши цю фразу, я подумав, що це, мабуть, найбездарніша провокація, яку міг придумати лжеміністр Табачник. Я не знаю, чи знайдеться в Україні хоч одна людина, окрім Дмитра Табачника, яка повірить в те, що Володимир Яворівський, який 20 років у політиці завжди захищав українську мову та культуру, міг ініціювати скасування пільг для української книги», – заявив Володимир Яворівський.

Жодної причетності Володимира Яворівського до абсолютно абсурдної, антиукраїнської ідеї позбавити українську книгу пільг немає і не буде за будь-яких обставин, йдеться в повідомленні прес-служби нардепа.

«Дмитро Табачник давно себе показав, як колосальний провокатор та брехун, а в даному випадку підтвердив цю «професію». Ніколи нічого подібного я не робив, навпаки, сприяв, сприяю і буду сприяти для того, щоб українська книга мала конкуренцію з російською. Пан Табачник у своїй хворобливій уяві вже наговорив таких дурниць, у які навряд чи хтось може повірити», – підсумував парламентарій.

Нагадаємо, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник запевнив, що уряд не планує скасовувати пільги для видавництва українських книг. Натомість він заявив, що скасування пільг для видавництва українських книг ініціював колишній голова Національної спілки письменників України Володимир Яворівський.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути