chrome firefox opera safari iexplorer

Парламентська більшість відмовилася звільняти Табачника

21 березня 2012 о 13:36

Верховна Рада не включила до порядку денного сесії проект постанови «Про звернення до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з пропозицією про звільнення з посади міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра ТАБАЧНИКА».

Авторами проекту постанови є Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко та голова фракції «БЮТ-»Батьківщина" Андрій Кожем'якін.

За включення до порядку денного проголосували лише 141 (при необхідних 226 – УНІАН) із 415 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Не голосували в повному складі фракції Партії регіонів, КПУ та Народної партії.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що «під керівництвом ТАБАЧНИКА відбувся практично повний провал державної політики в галузі освіти».

В документі також йдеться, що «не сумісними із високим статусом міністра і публічні висловлення Д.ТАБАЧНИКА антиукраїнської та антидержавної позиції по багатьох питаннях української історії та культури».

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути