chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник відмовився від створення об'єднаного «Закарпатського університету»

03 березня 2012 о 14:43

МОНмолодьспорту разом зі студентською та науковою громадськістю Закарпаття дійшли згоди щодо відміни злиття чотирьох вищих навчальних закладів, повідомили УНН в прес-службі відомства.

«Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник  ініціював внесення на погодження до відповідних центральних органів виконавчої влади проекту розпорядження стосовно скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 серпня 2011 р. № 760 „Деякі питання реорганізації вищих навчальних закладів“ як такого, що не набуло чинності та організаційно не реалізовано», — йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, що розпорядженням передбачено утворення  державного  вищого   навчального закладу   «Закарпатський   університет» на   базі  Ужгородського національного університету, Закарпатського державного університету, Мукачівського державного університету та Закарпатського художнього інституту,  які  реорганізуються  шляхом злиття.

Як зазначається у розпорядженні, документ мав набрати  чинності  одночасно  з  Указом  Президента України про збереження за державним  вищим навчальним закладом «Закарпатський університет» статусу національного.

Розділи: Новини освіти

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути