chrome firefox opera safari iexplorer

Закарпатські виші об'єднають в один?

10 серпня 2011 о 15:27

На засіданні Кабінету Міністрів України сьогодні, 10 серпня, у порядку денному урядовці розглянули Проект указу Президента України про «Про Закарпатський національний університет». Доповідачем з цього питання був Дмитро Табачник.

Як повідомили власкорові ЗІКу джерела в уряді, було прийнято рішення ліквідувати всі державні виші області та створити єдиний Закарпатський університет з подальшим присвоєнням йому статусу національного, тобто про створення «Закарпатського національного університету».

Як повідомлялося раніше, «Закарпатський університет» буде створено на базі Ужгородського національного, Закарпатського державного, Мукачівського державного університетів та Закарпатського художнього інституту.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути