chrome firefox opera safari iexplorer

У Коктебелі пройде міжнародний фестиваль джазової музики

19 липня 2012 о 12:50

З 6 по 9 вересня 2012 року в Коктебелі відбудеться Міжнародний фестиваль джазової музики «Live in blue bay». Протягом чотирьох днів на двох сценах виступлять більше 120 музикантів з країн СНД і Європи. Кожен концерт буде завершуватися джем-сейшном, в якому професійні джазмени покажуть майстерність імпровізації.

Як повідомляє прес-служба фестивалю, відкриється «Live in blue bay-2012» завзятою музичним ходою Коктебелем ростовського колективу «Dixie Brother's Band».

Хедлайнером фестивалю стане російський музикант Андрій Макаревич, який представить публіці свою програму «Джазові трансформації». Це не тільки новий погляд на класику джазу, а й переосмислення добре відомих пісень «Машины времени».

Також у фестивалі візьмуть участь стильний лондонський виконавець Fil Straughan & «Continent», іспанський фламенко-фьюжн-джаз-бенд «Kejaleo», перший в Україні сальса-бенд «Dislocados», швейцарський джаз-бенд «The Clients», народний артист України Енвер Ізмайлов, квінтет Давида Ткебучава, епатажний італійський колектив «Spaghetti Swing», учасники якого під час виступу на сцені готують спагетті, і багато інших. Крім того, щодня імениті музиканти даватимуть майстер-класи для всіх бажаючих.

Фестиваль «Live in blue bay» з 2009 року проходить на майданчику пансіонату «Блакитна затока».

Нагадаємо, з 29 серпня по 2 вересня в Криму також пройде X Міжнародний музичний фестиваль «Джаз Коктебель» (Koktebel Jazz Festival). На щорічному кримському оpen-air планується проведення майстер-класів від музикантів і більше 70-ти концертів.