chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві взялись руйнувати Замкову гору

20 липня 2012 о 14:18

Саме зараз за допомогою важкої техніки почали руйнувати Замкову гору з боку Фролівської вулиці.

Про це повідомили активісти м. Києва голову комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця.

«Ми надзвичайно стурбовані ситуацією. Всі пам’ятають, як минулого року нищили гору Щекавицю. Сьогодні вже взялися за Замкову гору. Складається враження, що в київської влади основний план – це перетворити Київ в пустелю і рівнину»,- заявив О. Бригинець.

Депутат терміново звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою припинити нищення історичної пам’ятки Замкової гори. А також з проханням надати доручення відповідним службам розібратися з усіма небезпеками в місті. Адже активісти ледве не щодня звертаються до комісії з питань культури та туризму з повідомленнями, що щось руйнується, забудовується незаконно передається в приватні руки тощо.

Як відомо, Замкова гора (Хоревиця) — історична місцевість Києва. Залишок правого, високого берега Дніпра з крутими схилами. Розташована між Старокиївською горою, Щекавицею, Гончарами і Кожум`яками з одного боку та власне Подолом — з іншого. На ряду з Щекавицею, Старокійвською горою та річкою Либідь є одним з основним символів Києва, пов’язаних з легендарними засновниками міста.

Розділи: Суспільство