chrome firefox opera safari iexplorer

Забудовники обдурили КМДА щодо Замкової гори

23 липня 2012 о 12:29

В даний момент продовжується нищення Замкової гори: працює важка техніка, вантажівками вивозиться ґрунт, вже зрізано близько сотні дерев, значна частина яких вікові.

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

«Два дні тому я повідомив про початок руйнування Замкової гори з боку Фролівської вулиці, та звернувся до О. Попова з проханням зупинити нищення легендарної гори. Представники КМДА повідомили мені, що будівельні роботи не ведуться, а лише вивозиться сміття. Та насправді забудовники обдурили КМДА. Оскільки вже існує загороджений будівельний майданчик, де проводяться роботи», — повідомив О. Бригинець.

Депутат зауважив, складається враження, що владі мало скандалів з Гостинним двором та схилами Дніпра, вона «розігріває» нову гарячу точку на карті міста

«Зараз існує реальна загроза знищення історичної пам’ятки. Минулого року нам ледве вдалося зберегти залишки гори Щекавиці і в даному випадку громадськість теж відступати не збирається», — заявив О. Бригинець.

З приводу нищення зелених насаджень О. Бригинець звернувся до екологічної прокуратури та прокуратури м. Києва з проханням перевірити діяльність підрозділів Міністерства екології та КМДА щодо бездіяльності влади, яка допустила масове знищення паркової зони в центрі Києва.

Нагадаємо, Замкова гора (Хоревиця) — історична місцевість Києва. Залишок правого, високого берега Дніпра з крутими схилами. На ряду з Щекавицею, Старокійвською горою та річкою Либідь є одним з основних символів Києва, пов’язаних з легендарними засновниками міста.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути