chrome firefox opera safari iexplorer

Від початку літа відсотки на споживчі кредити виросли на 5%

19 липня 2012 о 14:48

Від початку літа поточного року відсотки на споживчі кредити виросли на 5%. При цьому кількість банків, готових давати такі позики, збільшилась.

Так, за даними компанії «Простобанк Консалтинг» на 16 липня 2012 середня реальна ставка за споживчими кредитами на покупку товарів строком на один рік склала 72,96% річних, пише «Коментарі».

У порівнянні з 1 червня середня вартість таких позик зросла відразу на 5,13%. Кредити на товари терміном на два роки за останні півтора місяця подорожчали не так значно — на 1,63%, до 74,43% реальних річних.

При цьому кількість банків з числа найбільших, які пропонують споживчі кредити на товари, з початку літа збільшилася на одну установу — у порівнянні з 1 червня цей ринок поповнився «Імексбанком». Таким чином, до середини липня-2012 такі позики можна оформити в дев'яти банках з числа 50 найбільших.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути