chrome firefox opera safari iexplorer

Українці почали частіше брати кредити в банках

05 листопада 2013 о 12:07

У III кварталі кредитні установи майже вдвічі порівняно з попередніми кварталами наростили видачу кредитів населенню.

Банки активізували роздрібне кредитування. Нацбанк оприлюднив консолідований звіт, з якого випливає, що в III кварталі портфель кредитів банків, виданий фізичним особам у національній валюті, виріс на 8,06 млрд грн. Це найзначніший приріст з початку року: у I кварталі банки наростили роздрібний портфель на 3,67 млрд грн, а в II — на 4,51 млрд грн.

Велику частину зростання портфеля — на 5,86 млрд грн (72,7% приросту) — забезпечили найбільші гравці. Найбільший обсяг роздрібних кредитів у Дельта Банку (+1,65 млрд грн) і ПриватБанку (+1,59 млрд грн), повідомляє Ъ.

З групи великих кредитних установ виділяється ОТП Банк, який за три місяці наростив портфель кредитів населенню на 949 млн грн. Цим він практично повністю забезпечив приріст портфеля II групи банків, які в цілому наростили його на 847 млн грн.

Серед середніх і невеликих банків приріст роздрібних портфелів забезпечили в III кварталі такі роздрібні установи як Платинум Банк (+494 млн грн), Банк Ренесанс Капітал (+139 млн грн) і Ідея Банк (+103 млн грн). Дивовижний приріст показали «Місто Банк» (+114 млн грн) і банк «Капітал» (+113 млн грн).

Подальша ситуація з кредитуванням буде залежати від депозитних ставок, заявляють банкіри. Поки вони залишаються стабільними: наприклад, за жовтень річні внески в середньому подешевшали всього на 0,11 процентних пунктів — до 17,35%, а такі дорогі ресурси окупаються тільки в роздробі.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути