chrome firefox opera safari iexplorer

Закон про мови може підписати Мартинюк?

04 липня 2012 о 12:56

Нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник заявляє, що прийнятий Радою у другому читанні закон про мови замість спікера може підписати перший віце-спікер.

Про це він сказав кореспонденту ТСН.ua.

«Закон про мови замість Литвина може підписати перший віце-спікер Адам Мартинюк. Якщо спікер відмовляється, процедура передбачає підписання першим заступником», — заявив Олійник.

За словами регіонала, його фракція визначатиметься, чи голосувати за відставку Володимира Литвина. «По-перше, має бути письмова заява (про відставку – ред.). Потім вона має пройти через регламентний комітет і потім фракція буде визначитися, чи приймати рішення, чи ні… Моя особлива думка, що ні», — зауважив Олійник.

Він додав, що відставка спікера не означає колапсу діяльності Ради. «Це не є політична криза. Сьогодні Верховна рада може працювати і з першим заступником», — зауважив він.

Позафракційний народний депутат Тарас Чорновіл також впевнений, що законопроект підпише Мартинюк. «Закон про мови стовідсотково підпише Мартинюк, але це стовідсотково незаконно. Я спеціально дивився: документи підписує голова ВР. Не має жодних норм, не передбачено в регламенті, що хтось інший підписує. Олійник сказав те, що їм наказали озвучувати», — заявив нардеп.

Чорновіл також припускає, що «будуть ламати руки Литвину, щоб він підписав».

Нагадаємо, раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що підписати закон «Про основи державної мовної політики» може тільки спікер парламенту.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути