chrome firefox opera safari iexplorer

Заповідники Миколаївщини перетворюються на мисливські угіддя чиновників

02 липня 2012 о 11:28

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко має намір звернутися до прокуратури для скасування рішення про передачу на Миколаївщині земель національних заповідників в користування мисливським угіддям.

Про це політик заявив кореспонденту УНІАН. «Я буду звертатися до прокуратури для опротестування таких рішень, які прямо суперечать законам», — сказав він.

За його словами, обласна рада Миколаївської області нині вийшла на перше місце по Україні щодо передачі з територій національних заповідників або прикордонних земель ділянок у власність мисливськім угіддям.

«Остання історія – це передача мисливським угіддям території, що належить до національного заповідника «Буський Гард». Складається враження, що найближчим часом всі заповідники стануть мисливськими угіддями місцевих чиновників», — сказав він.

Крім того, за словами М.Томенка, велика проблема Миколаївщини полягає в тому, що центральна влада активно зайнялася фактичною приватизацією морських портів.

М.Томенко нагадав, що Президент підписав ухвалений парламентською більшістю закон про морські порти, який передбачає здачу в оренду на 49 років портів і фактичну їх приватизацію.

Віце-спікер додав, що все робиться за аналогією в інших регіонах, де бюджетоутворюючі галузі «фактично перейшли під контроль осіб наближених до родини Президента».

«Так само і морські порти, які приносили дохід Миколаївщині і державі скоріше за все будуть приносити дохід конкретному фінансово-політичному угрупуванню», — сказав він. М.Томенко наголосив, що місцева влада активно сприяє цьому.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути