chrome firefox opera safari iexplorer

ДАІ не пустила до Києва більше півсотні мікроавтобусів з маніфестантами

10 серпня 2012 о 13:39

Працівники ДАІ не пустили до Києва 53 мікроавтобуси, водії яких мали намір брати участь в акції протесту. Про це повідомила прес-служба Головного управління МВС в місті Києві.

«Кілька приватних перевізників та суб'єктів підприємницької діяльності, що спеціалізуються в наданні населенню послуг в області приватного пасажирського перевезення, під керівництвом одного з громадських об'єднань, мають намір провести в центральній частині столиці протестну акцію з одночасним блокуванням дорожнього руху», — повідомили в прес-службі ДАІ.

За даними міліції, акція пов'язана з незгодою перевізників з результатами розподілу прав здійснювати перевезення пасажирів за маршрутами Київської області.

«Враховуючи можливі негативні наслідки концентрованого переміщення великої кількості мікроавтобусів по проїжджій частині центральних вулиць Києва з обмеженою пропускною можливістю автотранспорту та інтенсивним режимом руху, керівництвом столичної міліції було прийнято рішення про зупинення зазначеної колони на під'їзді до міста», — заявили в міліції.

Близько 8:00 на Великій кільцевій дорозі працівники ДАІ зупинили колону у складі 53 мікроавтобусів різних марок. Організаторам та учасникам акції роз'яснені причини зупинки і норми Конституції та чинного законодавства про проведення масових зібрань громадян.

Також їм було запропоновано дістатися місця проведення акції в центрі столиці за допомогою двох мікроавтобусів. Організатори від цієї пропозиції відмовилися, оскільки мали за мету саме блокування дорожнього руху, відзначили в міліції.