chrome firefox opera safari iexplorer

Медики підозрюють сибірку у майже півсотні запорожців

23 серпня 2012 о 09:25

Уже у 36-ти запоріжців підозрюють сибірку. Десять людей звернулися до медиків за останню добу. Усі отримують профілактичне лікування, повідомляє кореспондент ТСН.

Про небезпечне захворювання стало відомо тиждень тому, коли на Мелітопільщині в одному з приватних господарств загинула корова.

Господарі, не дочекавшись аналізів ветеринарної служби, пустили м'ясо тварини на продаж. Згодом стало відомо про те, що в ньому виявлений збудник сибірки.

Зараз село Вознесенка на суворому карантині. Щоправда, епідеміологи наголошують – про діагностування сибірки в людей не йдеться.

«Ведеться медичне спостереження, двічі в день термометрія, особи, які перебували в безпосередньому контакті, такі, як, припустимо, м'ясник, вони перебувають в ізоляторі і приймають профілактичне лікування. Хочу звернути увагу, що діагнозу „сибірська виразка“ у людей в Запорізькій області не поставлено», — наголосив головний державний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнєв.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути