chrome firefox opera safari iexplorer

МОЗ відправило усіх першокласників на щеплення

15 серпня 2012 о 11:02

Шестирічні діти повинні отримати щеплення для профілактики дифтерії, правця, кору, паротиту, краснухи, поліомієліту. Вакцину для цих щеплень закупили в достатній кількості. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Крім того, дітям у віці 7 років проводиться туберкулінодіагностика, і тим, у кого результат негативний, проводять ревакцинацію для профілактики туберкульозувакциною БЦЖ.

Міністерством охорони здоров'я у 2012 році закуплено для проведення зазначених щеплень всі необхідні вакцини.

«На сьогодні в регіонах України достатня кількість вакцини для профілактики поліомієліту (вакцина ОПВ, виробництва Росія), вакцини для профілактики кору, паротиту, краснухи (вакцина КПК, виробництва Бельгія), вакцини (виробництва Росія). Протягом серпня надійде вакцина для профілактики дифтерії та правця", — наголошується в повідомленні.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути