chrome firefox opera safari iexplorer

На Черкащині створюють ще один музей Тараса Шевченка

07 серпня 2012 о 16:14

Відповідно до Указу Президента України Віктора Януковича з нагоди 200-річчя від дня народження Кобзаря 2014 рік оголошено Роком Тараса Шевченка.

Указ, який було підписано 11 квітня, передбачає, зокрема, створення Музею Тараса Шевченка у селі Мошни Черкаського району у хаті, в якій у 1859 році перебував Тарас Григорович,повідомляє Урядовий портал.

На сесії обласної ради 26 червня депутати виділили кошти Черкаському районному бюджету на придбання цього будинку.

Вартість хати оцінено у 32,5 тис. грн., земельну ділянку – в 67,5 тис. грн.

Відповідно до договору, підписаного 2 серпня, будинок переходить у власність Мошнівської сільської ради. Незабаром у ньому розпочнуться ремонтні роботи, після завершення яких тут буде облаштовано музейне приміщення та представлено експозицію.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути