chrome firefox opera safari iexplorer

На Хрещатику спиляють усі липи, що залишилися

22 серпня 2012 о 12:17

На Хрещатику зріжуть всі липи, а потім замінять їх стійкими каштанами сорту «Бріоті». Про це розповів генеральний директор комунального об´єднання «Київзеленбуд» Михайло Царенко, повідомляють «Коментарі».

За його словами, таке рішення було ухвалено з метою поліпшення стану зелених насаджень у центральній частині міста.

«Комісія оглянула зелені насадження на території Шевченківського району. Це обстеження пов´язане з втратою декоративної цінності вуличних зелених насаджень на Хрещатику. Фахівці замінять сухостійні дерева на каштани «Бріоті», які не пошкоджуються каштановою мінуючою міллю. Вже сьогодні розпочато роботи зі знесення сухостійних лип», — пояснив Михайло Царенко.

За його словами, питання про заміну лип каштанами «Бріоті» було підтримано на засіданні комісії з напрацювання пропозицій щодо поліпшення стану зелених насаджень на вулиці Хрещатик.

Як повідомлялося, перед Євро-2012 на центральній вулиці Києва, від Бессарабської до Європейської площі, масово вирубали 94 молоді липи.

У «Київзеленбуді» повідомили, що висаджені у 2007 році липи стали «втрачати свою декоративну привабливість», а багато із них просто засохло. Причиною цьому послужило «велике техногенне навантаження» на дерева, викликане загазованістю повітря, а також засоленість ґрунту.

Довідка «Коментарів»

Каштан сорту «Бріоті» — листопадне дерево середнього розміру з округлою або пірамідальною закритою кроною. Висота дорослого дерева — 10-15 м, ширина 8-12 м. Цвітуть дерева наприкінці травня.

Квітки — криваво-червоного відтінку. Стійкий до міських умов, диму, газу та посухи.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути