chrome firefox opera safari iexplorer

Рівненщиною пронісся страшний буревій: люди думали, що війна

27 серпня 2012 о 15:40

Потужний буревій наробив лиха у дев'яти районах Рівненщини, повідомляє кореспондент ТСН.

У Рівненському, Костопільському і Сарненському районах потужний вітер повалив десятки дерев, пошкодив лінії електропередач та зірвав покрівлі десятків житлових будинків, кількох садочків і шкіл.

Наразі знеструмлені 95 населених пунктів повністю та 8 частково. Найбільше від стихії дісталося селищу міського типу Клевань Рівненського району.

У самому центрі містечка кілька багатовікових дубів повиривало із корінням – вони впали на центральну вулицю та житлові будинки. Один із дубів впав перед будинком, заблокувавши вхід. МНСники спокійно розпилювали дуб, аж вийшли сусіди і сказали, що у будинку знаходиться літня жінка. Жінку, яка просиділа сама у будинку всю ніч, швидко звільнили.

Бабуся не постраждала, однак перелякалася не на жарт: на дворі так гриміло, до того ж дерево впало, що вона подумала — розпочалась війна.

У МНС повідомили, що аварійні бригадами ПАТ «АЕС Рівнеобленерго» проводять відновлювальні роботи, також створені спецкомісії для визначення розміру заподіяної шкоди.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути