chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Львові стартує бієнале «Тиждень актуального мистецтва»

31 серпня 2012 о 09:33

Захід триватиме до 8 вересня. Про це УНН повідомили організатори заходу.

Четвертий «Тиждень Актуального Мистецтва» представить інсталяції, об'єкти, відео, медіа, перфоманси, виставки, лекції, дискусії та майстер-класи. Традиційно в рамках «Тижня» проходитиме фестиваль «Дні Мистецтва Перфоманс у Львові» та працюватиме «Школа перфомансу».

Крім розвитку різних жанрів contemporary-art в Україні, «Тиждень» ставить собі за мету подолання агресії українського глядача до сучасного мистецтва.

Кураторами цьогорічного бієнале є Володимир Кауфман (Україна), Тамар Рабан (Ізраїль), Януш Балдиґа (Польща).

Цього року «Тиждень» починає працювати за методом резидентури, тобто митцям пропонується  приїхати з ідеєю та втілювати її на місці. Окрім полегшення бюрократичної тяганини на митницях, це допоможе асиміляції творів у просторі міста, і кожен проект може стати прем`єрним.

На «Тижні» можна буде побачити кілька десятків авторських і кураторських проектів, у яких задіяні митці з України, Польщі, Литви, Франції, Великобританії, Ірландіії, Ізраїлю, Канади та США. Також буде можливість познайомитись з творчістю «класиків сучасного мистецтва» (Кшиштоф Беднарский, Антон Соломуха, Тіберій Сільваші, Анатоль Степаненко) і поспілкуватися з ними на зустрічах, лекціях чи майстер-класах.

Авторські проекти представлять митці Олекса Фурдіяк, Данііл Ґалкін, Сергій Петлюк, Ярослав Першко, Яцек Яґельський, а також представники молодого покоління Богдан Шумилович, Тарас Котляр,Олег Перковський, Денис Струк, Володимир Стецькович та інші.