chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі відкрилася масштабна міжнародна виставка філателістів

11 серпня 2012 о 10:39

В Одесі відкрилася ХІІІ Національна філателістична виставка з міжнародною участю «Укрфілексп 2012».

Виставка присвячена відзначенню 20-річчя сучасного вітчизняного марковидання та 125-річчя Одеського товариства філателістів. Її організатори – Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» й Асоціація філателістів України, повідомляє сайт Укрпошти.

На виставці представлено понад 80 експонатів у почесному, позаконкурсному та 9 конкурсних класах. Їх виставляють найавторитетніші філателісти з України, Вірменії, Польщі, Російської Федерації та Угорщини.

У програмі виставки «Укрфілексп 2012»відбудуться також спеціальні заходи Укрпошти – спецпогашеннях, зустрічах з філателістами, а також на Виставці дитячих малюнків ознайомитись з роботами переможців та учасників конкурсу «Україна – футбольна країна», організованого Укрпоштою.

Для юних шанувальників української марки організовано День дитячої філателії та екскурсії для ознайомлення з роботою поштовиків.

Виставка проходить за адресою м. Одеса, Польський узвіз, 15.

15 серпня2012 року о 15.00 відбудеться нагородження лауреатів виставки.

Довідково

1 березня 1992 року введено в обіг перші марки незалежної України «500 років українського козацтва» та «100-річчя першопоселення українців у Канаді», ескізи до яких виготовив видатний український художник Олександр Івахненко.

За 20 років Укрпоштою як національним поштовим оператором видано близько 1150 сюжетів марок, які яскравою образною мовою художньої мініатюри розповідають світу про минуле та сьогодення нашої країни, про культурну спадщину українського народу, спорт, природу, флору і фауну та ін.

Марки України 15 разів завойовували престижні міжнародні нагороди, сприяючи підвищенню авторитету України у світі.

Програма ХІІІ Національної філателістичної виставки з міжнародною участю «Укрфілексп 2012» тут

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути