chrome firefox opera safari iexplorer

В українців почалися проблеми з отриманням внутрішніх паспортів

14 серпня 2012 о 10:18

В Україні виникла проблема з видачею внутрішніх паспортів. У МВС пообіцяли вирішити питання через кілька днів.

Як пояснили у відомстві, проблема пов'язана з формальностями — Управління з реєстрації фізичних осіб, яке донедавна було в складі міністерства і контролювало видачу документів, зараз переходить в Держміграційну службу, пише «Сегодня».

«Зараз всі документи, в тому числі і бланки паспортів, передаються в Держміграційну службу. Це окрема державна структура, яка буде займатися цими питаннями.

Проблема буде вирішена протягом двох днів», — розповів журналістам речник міністерства Володимир Поліщук. За даними МВС, уже без затримок видаються паспорти в 16 областях, з рештою поки складно. Але в Держміграційній службі запевнили, що паспортисти незаконно відмовляють людям у прийомі документів. «Те, що у громадянки відмовилися приймати документи на отримання паспорта, — це порушення закону, ми з'ясуємо, чому так сталося. Швидше за все, ЖЕКи просто не хочуть накопичувати собі роботу», — пояснила перший заступник Департаменту паспортної роботи та громадянства ДМСУ Тетяна Нікітіна.

За її словами, дефіциту бланків немає, просто в ці дні йде їх передача, і у найближчі дні паспорти почнуть видавати по всій країні. Нагадаємо, також в Києві панує ажіотаж з видачею закордонних паспортів — утім, це сезонне явище.

У Міжрегіональному центрі видачі паспортних документів в Бортничах люди займають черги з 5-ї години ранку.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути