chrome firefox opera safari iexplorer

На Черкащині герой України-"регіонал" вбиває річку аміаком

28 вересня 2012 о 14:57

У річці Гірський Тікич у Черкаській області знову масово гине риба. Місцеві звинувачують цукровий завод.

«Щойно йшов вздовж річки й бачив суцільну стіну чорної води», – скаржиться листоноша Валерій Чамлай.

«Дійсно, нам дзвонили із Тального та з села Криві Коліна, де протікає Гірський Тікич, – каже виконувач обов'язків головлікаря тальнівської санепідемстанції Леонід Краус. – Кажуть, що риба спливає пузом догори. Я так розумію, що з Тальнівського цукрового заводу спустили гарячу воду. А разом з нею і трохи аміаку. Аміак убиває у воді кисень і риба спливає. Рибі потрібно звикнути, що працює цукровий завод. А вона звикати не хоче. Тому й гине».

Директор Кривоколінської ГЕС Михайло Атаманюк каже, що вздовж берега бігають хлопчики з хватками і ловлять рибу.

«Радіють, що цукрозавод запрацював», — зазначив він.

Тальнівський цукровий завод щороку по кілька разів зливає брудну воду не у відстійники, а прямо в річку. Охоронці заводу не пускають на територію працівників санітарної станції.

Свою вину заперечують. Цукрозавод належить «регіоналу», Герою України Геннадію Бобову.

«Треба запросити цього кандидата в депутати скупатися в Тікичі, – каже місцевий житель Віктор Красніцький. – Хотів би я побачити, яким він вийде після цієї купелі».

Місцева влада ніяк не реагує на постійні отруєння річки. Улітку місцеві жителі збиралися пікетувати цукрозавод і зібрали кілька сотень підписів з вимогою припинити знущання над річкою.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути