chrome firefox opera safari iexplorer

Найрідкісніша професія в Україні — кавіст

25 вересня 2012 о 14:25

На сьогоднішній день традиційними професіями для України є шахтарі — на Сході і ремісники — на Заході. Проте в країні сьогодні зустрічаються і більш цікаві спеціальності. Так, портал rabota.ua склав рейтинг найрідкісніших професій, які реально існують на вітчизняному ринку праці.

1. Футуролог. На відміну від синоптика, прогнози цього фахівця коштують значно дорожче — як, втім, і його помилки. Таких «оракулів» компанії наймають, щоб прорахувати можливі бізнес-ризики. І якщо надана ними аналітика дає реальні результати, то й реальна зарплата футуролога може скласти близько 10 тис. грн.

2. Кавіст. Особа, яка знається на елітному алкоголі. Обов'язки: вміти підібрати алкоголь на будь-який смак і колір, враховуючи ситуацію і привід. Наймають їх переважно магазини, які спеціалізуються на продажу дорогого алкоголю, і ресторани. Зарплати відповідають елітності закладу, але не менше 3 тис. грн.

3. Тітестер — ще один дегустатор, але на цей раз не міцних, а просто гарячих напоїв — конкретно чаю. Досвідчений фахівець (приблизно п'ять років навчання + ще стільки ж на практику) в змозі розрізнити до декількох тисяч смакових відтінків. Нюх і смакові рецептори таких спеців цінуються на вагу золота. Тому їх господарі ведуть здоровий спосіб життя, компенсуючи відсутність надмірностей хорошою зарплатою: від 2 тис. грн, якщо йдеться про представника в солідному торговому центрі або чайній фірмі, і від 2 тис. дол., коли мова заходить про розробника нових чайних смаків.

4. Постижер — фахівець з накладного волосяного покриву: не тільки перук і шиньйонів, але і вусів з бакенбардами. Мова, звичайно, йде не про дешеві імітації з штучного волосся, які можна знайти на ринку.

Постижери працюють індивідуально і на замовлення, витрачаючи на невелику перуку не менше двох місяців праці. І коштує така перука буде не менше 5 тис. грн.

5. «Тренер по життю», або лайф-коуч, замикає топ.

Він відповідає за персональний ріст клієнта, допомагаючи йому досягти намічених цілей, зберігаючи при цьому баланс між усіма сферами життя: від роботи і сім'ї до хобі.

Попри те, що професія вийшла зі спорту, сучасні лайф-коучі мають більше спільного з психологами, ніж зі спортивними тренерами.

В залежності від клієнта і поставленої ним мети вартість послуг такого фахівця стартує від 4 тис. грн.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути