chrome firefox opera safari iexplorer

Названий вітамін, що підсилює імунітет в 1000 разів

13 вересня 2012 о 14:14

Зміцнити свій імунітет можна, вживаючи горіхи, рибу, печінку, бобові, насіння, крупи і пивні дріжджі. 

Як з'ясували вчені з Інституту Лінуса Полінга на базі Університету штату Орегон, подолати «супербактеріі» і віруси, до яких останнім часом стають стійкими навіть антибіотики, може допомогти вітамін В3 (нікотинамід, ніацин), який міститься в цих продуктах . 

Як повідомляє Medikforum, фахівці довели, що прийом вітаміну В3 допомагає подолати інфекції, перед якими безсила більшість існуючих ліків. Дослідження проводилися на лабораторних тваринах і донорській крові людини. Результати виявилися приголомшуючими: ніацин підсилює імунітет рівно в тисячу разів, а захисні функції організму при цьому активізуються так, що він набуває природний ефективний захист від золотистого стафілокока і ряду інших серйозних вірусів. 

Дослідники вважають, що вітамін В3 в дуже великих дозах здатний зупинити навіть розвиток ВІЛ, оскільки буде збільшувати кількість і активність білих кров'яних тілець, які захищають організм від інфекцій. 

У своїх дослідах вчені використовували дози, які значно перевершували рекомендовану добову порцію вітаміну В3. При цьому нікотинамід, стверджують вони, виявився абсолютно безпечним для здоров'я. За словами провідного експерта з інфекційних хвороб і співавтора дослідження доктора Джорджа Лю, ніацин «неймовірно ефективний, як засіб захисту від однієї з найнебезпечніших» суперінфекцій «нашого часу». 

Відзначимо, вітамін В3 міститься у всіх продуктах, де є і інші вітаміни цієї групи (м'ясо, нирки, злаки, печінка, кисломолочні продукти), але в різних кількостях. Наприклад, в 100 г. печінки його 14 мг, в 100 г. тунця — 19 мг. Особливо великий вміст ніацина в м'ясі індички і пивних дріжджах. Багато вітаміну є в насінні соняшнику, арахісі, пророщеній пшениці, кашах з цілісних круп, гороху, квасолі, сої та грибах.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути