chrome firefox opera safari iexplorer

Новим директором столичного зоопарку стане колишній директор Євгеній Кирилюк

26 вересня 2012 о 13:31

Новим директором столичного зоопарку стане Євгеній Кирилюк, який очолював підприємство у 1998—2006 роках.

Про це пише «Комерсант-Україна».

Кирилюк відзначив, що пропозицію очолити столичний зоопарк отримав від «керівництва міста» і відразу пообіцяв поповнити колекцію тварин і благоустроїти територію зоопарку.

«Повідомити про свій повноцінний план дій як керівника зоопарку я поки не можу, однак уже зараз зрозуміло, що в першу чергу необхідно зайнятися поповненням колекції тварин, обновити матеріально-технічну базу, завести нові цікаві види тварин і благоустроїти вольєри», — сказав Кирилюк.

Разом з тим громадські активісти й захисники тварин вважаються, що призначення Кирилюка не покращить ситуацію в зоопарку, де в останні роки масово гинули звірі.

«Ні Толстоухов, ні Кирилюк не дотримувалися європейських стандартів утримання тварин, через що вони здихали, як мухи. Будь-яке керівництво зоопарку цікавлять тільки корупційні схеми. Ідеальним варіантом було б призначення тимчасовим керуючим зоопарком представника Європейської асоціації зоопарків і акваріумів»,— відзначила директор товариства захисту тварин SOS Тамара Тарнавська.

Як повідомлялося раніше, з посади директора звіринцю звільнився Олексій Толстоухов. За його словами, заяву за власним бажанням він написав ще 21 вересня.

При цьому Толстоухов відмовився назвати причини звільнення.

Толстоухов був призначений директором у жовтні 2010 року. Кадрову ротацію пов'язували з тим, що в зоопарку, який очолювала Світлана Берзіна, упродовж декількох місяців умерли самка бізона, індійський слон, верблюдиця та низка інших, більш дрібних тварин.

Втім, після призначення Толстоухова скандали із загибеллю звірів продовжилися, зокрема в зоопарку вмерли два олені, уссурійський ведмідь і зебра.

У 2005 році Генпрокуратура порушила кримінальну справу відносно керівництва зоопарку та КМДА за фактом незаконної оренди землі на території звіринцю. Тоді перевірка встановила, що держава недоодержала прибуток у вигляді податку на землю.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути