chrome firefox opera safari iexplorer

Протести проти фільму «Невинність мусульман» докотилися до України

27 вересня 2012 о 15:19

У Сімферополі сьогодні більш як 500 прихильників ісламу проводять мітинг, висловлюючи обурення створеним у США фільмом «Невинність мусульман», який був викладений у мережі YouTube і викликав протести мусульман у багатьох країнах світу.

Як передає кореспондент УНІАН, учасники мітингу скандують: «Немає Бога, окрім Аллаха» і «Мухаммед Пророк його», а також «Аллах Акбар». Також вони тримають у руках транспаранти і плакати, серед яких: «Образа Пророка — образа Всевишнього!», «Гей, ненависники ісламу, знайте: покарання Аллаха неминуче!», «Мусульмани – єдиний народ», «Америко, Мухаммед чистий, принижена ти!», «Вам не уникнути правосуддя Аллаха!». «Мусульмани усього світу піднялися, щоб захистити честь і гідність найкращої людини, над якою коли-небудь сходило сонце.

Вороги Аллаха випустили огидний фільм, в якому оббрехали Пророка, оббрехали усіх мусульман. Цей поганий фільм неможливо дивитися ані хвилини», — заявив на мітингу Руслан Аблямітов, представник громади Давет, яка організувала мітинг. Мітинг триває вже понад 2 години, при цьому жінки, більшість з яких в хиджабах, стоять окремо від чоловіків.

Нагадаємо, Духовне управління мусульман Криму (муфтіят) минулого тижня виступило із зверненням до кримчан, які сповідують іслам, і закликало не реагувати акціями протесту на фільм, що паплюжить Аллаха і Мухаммеда, оскільки в арабських країнах вони вже призвели до кровопролиття і штурмів американських посольств. Водночас ДУМК різко засудило картину «Невинність мусульман».

Як повідомляв УНІАН, після появи інформації про знятий у США фільм «Невинність мусульман», в якому мусульманський пророк Мухаммед представлений у дуже непривабливому вигляді, 11 вересня в Лівії невідомі обстріляли будівлю американського консульства з гранатометів. Унаслідок попадання гранати в автомобіль загинув посол США Крістофер Стівенс і троє його колег.

Фільм також спровокував масові акції протесту як в ісламських, так і в західних країнах, де проживають мусульмани.

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути