chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрили першу спеціальну перукарню для мусульман

30 листопада 2012 о 10:00

У Києві в районі Шулявки на вулиці Дегтярівській була відкрита перша перукарня для мусульман в будівлі ісламського центру, повідомила автор проекту Ольга.

«Якщо до нас прийде мусульманин, то стригти його також повинен чоловік-мусульманин. Якщо мусульманка — то тільки жінка-мусульманка. Вона, до речі, може працювати в хустці», — розповіла вона газеті Сегодня.

Однак стригтися в перукарні може представник будь-якого віросповідання, просто для мусульман будуть створені особливі умови. Зокрема, зістрижене волосся не будуть викидати на сміття, а всі парфумерні засоби будуть без спирту.

Крім того, місце розташування зручно тим, що поруч відразу ж є молитовний зал, також у будинку є російська і арабська бібліотеки, недільна школа з вивчення арабської мови та культури ісламського світу, а також кафе, де можна покуштувати східні страви та солодощі.

Нагадаємо, в минулому році в Києві на горі Щекавиця відкрили мечеть.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути