chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в центрі Києва очікується транспортний колапс

04 вересня 2012 о 09:05

Вчора Київ зупинився на цілу годину, і надалі затори будуть тільки посилюватися. Сьогодні очікується колапс в центрі — кортежі депутатів приїдуть в Раду після канікул.

Сезон заторів, про який киян попереджали ще минулого місяця, вчора успішно стартував, пише kp.ua У столиці були зафіксовані гігантські тягнучки.

Стояв проспект Червонозоряний, деякі ділянки на Кільцевій дорозі, Виноградар і Куренівка, практично весь центр. Не обійшлося без рекорду. Від Московського мосту до станції метро «Шулявська» утворилася 8-кілометрова пробка, і середня швидкість в цей час не перевищувала 5 км/год.

Пробки в перші дні вересня не були несподіванкою. У ДАІ кажуть, що причина в кількості машин — їх порівняно з літом стало більше на 25%. Кияни масово повернулися з відпусток, багато повезли до школи у вузи своїх дітей.

Також на зупинках збільшилася кількість пасажирів, що призвело до черг до маршруток, автобусів і тролейбусів. Та й кількість міського транспорту на дорогах, за даними Київпастрансу, зросла в ці дні відразу на третину.

Робота комунальних служб стала ще однією причиною пробок: «порівняно з минулим роком у Києві збільшилася кількість ділянок, де йде ремонт каналізаційних систем. Через дощі не скрізь ремонт встигли закінчити», — говорить експерт з пробок Богдан Аганін. Ще один «сюрприз» піднесли киянам депутати.

Сьогодні о 10.00 розпочнеться перша після канікул сесія Верховної Ради, а значить, каравани автомобілів народних обранців і їх помічників заблокують вулицю Грушевського.

Експерти радять не сунутися в центр з боку Печерська після 9.30 — там буде справжній автоколлапс. Трохи легше стане з 11.30. Депутати почнуть роз'їжджатися в 17.00.

Останнім же ударом відносно спокійного життя київських автомобілістів став ремонт Поштової площі, що почався якраз до сезону пробок. Тобто в найближчі місяці поліпшень на дорогах, за словами експертів, не передбачається.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути