chrome firefox opera safari iexplorer

У «міст Кирпи» закопають ще півмільярда

13 вересня 2012 о 14:00

Південно-Західна залізниця обрала ТОВ «Гідроінжбуд» для будівництва залізнично-автомобільного мосту через Дніпро у Києві вартістю 466 мільйонів 700 тисяч гривень.

Підписання договору очікується найближчим часом, повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Частину мостового переходу на залізничній ділянці «Київ-Московський» – «Дарниця» будуватимуть за державні кошти.

Роботи мають бути завершені до березня наступного року.

Обґрунтування застосування процедури закупівлі «в одного учасника» і технічне завдання на сайті «ВДЗ» відсутні.

Засновником «Гідроінжбуду» є ТОВ «Будсервіс», що належить Сергію Копистирі і Валентині Бурківській.

Залізнично-автомобільний міст через Дніпро почали будувати в 2004 році, коли міністром транспорту був Григорій Кирпа, через що за мостом закріпилася неофіційна назва «міст Кирпи».

Навесні 2010 року була офіційно відкрита залізнична частина, в грудні того ж року відкрили рух автотранспорту з лівого берегу на правий.

Ще через півроку транспорт рухався вже в обидва роки. У 2011 році завершили правобережну частину мосту, відкрили заїзди з боку моста Патона та на Видубичі.

У 2012 році почали будувати заїзди з лівого берегу, з’їзди на Дніпровську набережну та комплекс автовокзалу «Видубичі».

На кінець 2011 року в будівництво мосту вже вклали 9 мільярдів 16 мільйонів гривень, а ТОВ «Гідроінжбуд» з 2010 року отримало підряди на будівництво «мосту Кирпи» вже на 1 мільярд 65 мільйонів гривень.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути